الرئيسيةنبض كل عاشق*مكتبة الصورالتسجيلدخولراسلنا

شاطر | 
 

 خمس طرق لتتبيل المشويات

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
زهرة اللوتس
نائب المدير
نائب المدير
avatar

عدد الرسائل : 671
. :
تاريخ التسجيل : 27/04/2008

مُساهمةموضوع: خمس طرق لتتبيل المشويات   الأحد مارس 22, 2009 11:26 pm

تتبيلة رقم 1






ملعقة صغيرة معجون طماطم /

2 فص ثوم / نص بصلة صغيرة /
زبادي قليل الدسم أو منزوع /
شوي زنجبيل /

ملعقة صغيرة خل أو عصير نص ليمونة /

كاري / هرد / فلفل أسود / ملح /

هيل [ حبهان ] ناعم /

قرفة ( دارسين ) /

تخلط المقادير كلها بالخلاط

ويتبل فيها قطع الدجاج 6 ساعات

والمقادير على حسب كمية الدجاج ,,

,ويشوى ويقدم ساخناً

=============================


تتبيلة رقم 2

يتبل فيها الدجاج ويترك في الثلاجة نصف يوم

وبعدين تكون جاهزة للشوي

طماطمة / بصلة صغيرة / بقدونس /

لبن منزوع الدسم /

جميع انواع البهارات اللي موجودة عندك وملح وفلفل أسود /

وبصل / ثوم / فلفل حار / زيت الصويا /

وليمونة مقطعه بقشرها

=============================
[/center]
تتبيلة رقم 3


مقادير التتبيله

ربع كوب زبادى

ربع كوب شطه حاره

خليط من توابل مطحونه

(كمون كزبره فلفل اسود هيل وقرفه )

ملعقتين صويا صوص

عصير ليمون / ملح

بصله مفرومه ناعم / 5 فصوص ثوم مدقوقين

ملعقتين معجون طماطم

ملعقتين مايونيز / ملعقه زيت

طريقه التحضير

تدق قطع الدجاج لتليين الانسجه وتكسير العظام

تخلط كل مقادير التتتبيله

وتنقع بها قطع الدجاج لمده من ساعه الى يوم كامل

ثم تنفض عنها التتبيله وتوضع على حله شوايه الغاز

وتغطى وتترك لتحمر من الجنبين وتقدم مع صلصه الثوم

=============================


تتبيلة رقم4

[center]شيش طاوق

ربع كوب من صلصه حاره /كركم

ملعقتين من صلصه طماطم

كمون /وكزبره /فلفل اسود /وفلفل ابيض

خل/ وليمون /وملح

زبادى

وقرفه/ وهيل مطحون

مايونيز / زيت / مسترده

بقدونس وثوم وفلفل اخضر مفرومين

تخلط كل مقادير التتبيله

قطع طماطم وبصل وفلفل اخضر

اسياخ خشب او معدن

طريقه التحضير

تنقع قطع الدجاج قى التتبيله السابقه وتنقع لمده يوم كامل

ثم تشك فى الاسياخ بالتبادل مع الفلفل والبصل والطماطم وتشوى

=============================


ت
تتبيلة رقم 5


طريقة شيش طاوق

اخلطي

1/2ك زيت زيتون / 2م ك صلصة / 6فصوص ثوم مدقوق

ملح / فلفل اسود / 1م ك زعتر بري

1/4 ك خل ابيض / 1/4 م ك فلفل احمر مطحون


تخلط المقادير مضبووووووط وينقع فيها الدجاج لمدة 3ساعات

بعدين يوضع في اسياخ بالتبادل مع فلفل اخضر وبصل

=============================


وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
ADMIN
ADMIN
avatar

عدد الرسائل : 1042
العمر : 41
. :
تاريخ التسجيل : 27/04/2008

مُساهمةموضوع: رد: خمس طرق لتتبيل المشويات   الإثنين مارس 23, 2009 6:52 am

تسلم ايد يا ست الكل بس دول للي عندهم وقت
طيب يا ست الكل واللي ممكن ياكل أكل بيتي يعمل ايه نفسي أطبخ طبخه أرضى عنها وأنا بكلها أكيد عندك أفكار مثلا الفراخ أحسن طريقة ليها في الطبخ أو اللحمة علما بأن أبسط الأشيائ عندي أو عند أي مغترب بسخن الماء وأسقط اللحمة مع بصله وكــــان الله يحب المحسنين ،،،فيه طرق تانية ياريت ويابخت اللي بيشوا يبختهم بوصفات التتبيلة من أيد ست الكل زهرة اللوتس

تحياتي ليكي

_________________

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://marsafa.hotgoo.net
زهرة اللوتس
نائب المدير
نائب المدير
avatar

عدد الرسائل : 671
. :
تاريخ التسجيل : 27/04/2008

مُساهمةموضوع: رد: خمس طرق لتتبيل المشويات   الإثنين مارس 23, 2009 2:50 pm

تعرف انت الوحيد الى مسببلى ازمه فى اختيارى لمواضيع الاكل
لانى بحاول اختار اسهل الوصفات الى مش تتعب فى عمايلها خاصه للموجودين فى الخارج ومع ذالك بردوا مش نافعه معاك شوف انا اقولك خليك مع اللحمه المسلوقه دى حتى صحيه
Exclamation Very Happy Exclamation
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
ADMIN
ADMIN
avatar

عدد الرسائل : 1042
العمر : 41
. :
تاريخ التسجيل : 27/04/2008

مُساهمةموضوع: رد: خمس طرق لتتبيل المشويات   الإثنين مارس 23, 2009 2:56 pm

هههههههههههههههههههههه
كده بردو يا زهرة أهون عليكي
مخصمك لحد ما توصفيلي أكله تعدل الضغط بسبب المسلوق حرام عليكي كفاية مسلوووووووووووق تعبنا

تحياتي وشوقي وأحترامي

_________________

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://marsafa.hotgoo.net
 
خمس طرق لتتبيل المشويات
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مرصفـا :: 
منتديات حواء
 :: منتدى المطبخ والاكلات الشهيه
-
انتقل الى: